Her er du:

Indhold

Lagerskiltning

Lagerskiltningssystem udarbejdet til VetPharm Løgstør. Skiltningen benytter farvekoder og bogstaver til at angive varens type og placering. Vareskiltningen er knyttet sammen med virksomhedens ordresystem hvor tilsvarende angivelser fremgår af følgesedler og modtagelser - dermed er både vareplukning og varemodtagelse blevet meget nemmere.

Varernes placering angives ved brug af farvekoder. Nogle varer står alfabetisk mens andre varer pga. af deres størrelse opbevares udenfor det alfabetiske system. Dernæst findes der også varer som skal opbevares på køl. Farvekoden på følgesedler og modtagelser gør det let for personalet hurtigt at finde frem til den enkelte vares placering.

Varerne er opdelt i fire forskellige varetyper:

Lagerskiltning E Enkeltpakning: selvstændigt varenummer som dækker over én enhed.

S Samlepakning: selvstændigt varenummer som indeholder flere enheder. Samlepakningen kan normalvis ikke brydes.

H Helpakning: varenummer med relation til et delpaknings-varenummer. Helpakninger kan brydes op i delpakninger.

D Delpakning: varenummer med relation til et helpaknings-varenummer. Delpakninger er den enhed som en helpakning opdeles i.

Varenavne og betegnelser

Skiltningen udarbejdes efter følgende retningslinjer:

Tekst på skiltet skal være så kort og så informativ som muligt. Mange varenavne slutter på “Vet.” - dette er ikke medtaget på skiltene.

Mængdeangivelse: Hvis ikke andet er angivet svarer varenummer til 1 x enheden.

Styrkeangivelse: Varens styrke angives ved vare-familier hvor produktet findes i flere forskellige styrker - eller andre situationer hvor det er muligt at forveksle varer med hinanden.

Den praktiske side

Skiltene sættes sættes i magnetlommer 3x10 cm hvilket giver den nødvendige fleksibilitet i fohold til at flytte varer - eller blot udvide den plads som en vare optager på lagerhylden. Nogle af virksomhedens lagerhylder var for smalle til skiltene kunne påsætte direkte på stellet. Der er derfor udarbejdet aluminiumsskinner i passende dimensioner.